FIBROMIALGIJA – KRONIČNE BOLEČINE V MIŠICAH

Kronične bolečine v mišicah Fibromialgija

Fibromialgija je bolezen, ki ohromi vaše življenje.

Konstante bolečine v mišicah za katere nimate pojasnila? Mogoče trpite za fibromialgijo!

Fibromialgija je sindrom kroničnih bolečin v mišicah, ki ima lahko mnogo izvorov in obenem sindrom katere faktorji so lahko multilateralni oz. večstranski, v večini primerov eno prehransko dopolnilo bolezni ne bo pozdravilo.

Simptomi: Večina posameznikov s fibromialgijo občuti bolečine v številnih mišicah. Občutek je tak, kot bi jim nekdo mišice natezal ali kot bi bile mišice preutrujene zaradi dela. Včasih je mišična bolečina pekoča in jo primerjajo s tisto pri gripoznem obolenju. Resnost bolezenskih znakov je pri različnih osebah različna. Navadno občuti posameznik razširjeno bolečino v mišicah in vezeh vsega telesa, lahko pa ga boli sprva le en predel telesa, npr. vrat ali rame, in se bolečina šele pozneje razširi tudi na druge predele. Bolečino opisujejo zelo različno, eni kot žgočo, pekočo, drugi kot trgajočo ali pa navajajo predvsem okorelost.

Če ima posameznik probleme s fibromialgijo mora naprej pogledati v osnovne okoliščine, ki povzročajo simptome, kot so nizki nivoji vitamina D3 (Pripročamo ta ekonomičen in potentni Vitamin D3) , ki so pogosto povezani s kronično difuzno bolečino v mišicah. Najprej se pojavi na enem mestu, predvsem na vratu ali ramenih, pozneje se razširi. Pomanjkanje vitamina D lahko povzroči motnje v kosteh, bolezen imenujejo osteomalacija in je v mnogih pogledih sinonimna oz. podobna s fibromialgijo.

Zelo je priporočljiv test za težke kovine, saj je nepravilno delovanje ščitnice še en velik faktor, in za te namene pride prav jemanje visokih doz joda (s ko-faktorji). Jod pomaga pri razgradnji fibrina (vlaknata beljakovina, ki tvori ogrodje krvnega strdka v procesu strjevanja krvi in sodi med tako imenovane faktorje strjevanja krvi). Fibromialgija je ponavadi (ampak ne vedno) manifestacija motenj ščitnice. Kot sem že omenil je fibromialgija bolezen, ki zahteva posebno obravnavo – za zdravljenje hudih motenj ščitnice je začasno potrebna zelo visoka doza joda.

Obstajata dva dobra zdravljenja, ki se lahko uporabita sočasno med popravljanjem ščitnice. Eno je zelo poceni in čudežni rezultati so bili vidni že po dnevu uporabe, saj modulira imunski sistem, vendar na žalost ni naravno in težko dobavljivo (dobite ga na recept) – nizka doza NALTREKSONA (znamka se imenuje Revia).

Drugo učinkovito zdravljenje je frekvenčna terapija.

Zelo priporočljivo je jemanje Ecklonia Cava, saj pomaga pri razgradnji fibrina, poleg nepreglednega števila drugih koristi. Sodeč po študijah in povratnih informacijah veliko ljudem z fibromialgijo, ta izjemna alga pomaga pri olajšanju bolečin.

Pacienti z fibromialgijo imajo tipično nizke nivoje energije – adenozina trifosfata (ATP), če so nivoji energije problematični se v ta namen priporočajo oralni magnezij ali še bolje magnezijevo olje, acetil-L-karnitin, naravni B vitamini.

Če je prisotna depresija so potrebni tudi predhodni začetni faktorji za proizvajanje melatonina in serotonina. Povečanje vnosa dobre soli (nerafinirane) za pridobivanje magnezija in kalija (ne kuhinjske soli!) in zdravljenje prepustnega črevesja pomagajo pri lajšanju simptomov.

Encim Nattokinase (pridobljen iz fermentirane soje), vsebuje veliko vitamina K2 in tako zmanjšuje čezmerno koagulacijo (strjevanje) in s tem izboljšuje cirkulacijo in poveča kisik v tkivih. To je eden izmed razlogov zakaj se motnje kot so fibromialgija, sindrom kronične utrujenosti, kronične okužbe, borelioze in bolezen vnetega črevesja odzivajo na terapijo z Nattokinasem. Večina bolnikov s fibromialgijo opaža izredno izboljšanje s standardno dozo dveh kapsul dvakrat na dan. Nattokinase je koristen tudi pri arterijski fibrilaciji, zaradi zmanjšanja nevarnosti strdkov.

Zmanjševanje oksidativnega stresa, ki spada pod del skupnega zdravljenja je zelo pomembno. Dopolnila kot sta Ecklonia Cava in Kurkumina pomagata pri tem.

Običajno, kot z mnogo drugimi stvarmi, ima laična javnost tendenco, da gleda na stvari kot na to je »dobro« in to je »slabo« ali to »deluje« in to »ne deluje«. Resnica je ponavadi, da potrebuje bolezen, kot je fibromialgija holistično zdravljenje, ki naslavlja več faktorjev in ne izključno enega izoliranega zdravljenja oziroma dopolnila.

Summary
FIBROMIALGIJA - KRONIČNE BOLEČINE V MIŠICAH
Article Name
FIBROMIALGIJA - KRONIČNE BOLEČINE V MIŠICAH
Description
Konstantne bolečine v mišicah za katere nimate pojasnila? Fibromialgija je ponavadi (ampak ne vedno) manifestacija motenj ščitnice.
Author
Publisher Name
Izboljšaj Počutje
Publisher Logo

Mogoče vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest