GLIFOSAT – HERBICID, KI POVZROČA CELIAKIJO

Sistematski herbicid, glifosat, škropljenje, celiakija, herbicid, prebavne težave

Glifosat škropljenje

GLIFOSAT – KAKO LAHKO ZMANJŠAMO ŠKODLJIVE POSLEDICE?

Glifosat – sistematski herbicid, ki povzroča prebavne težave

Nekateri ljudje so bolj občutljivi na ta herbicidni strup kot drugi. Vprašanje je zakaj? Celiakija in bolj v splošnem – občutljivost na gluten, je naraščajoč problem po celem svetu, še posebej v Severni Ameriki in Evropi, ocenjeno je, da za celiakijo trpi 5% populacije. Simptomi vključujejo slabost, diarejo, izpuščaje, depresijo itd. Izdana je bila študija, v kateri so dokazali, da je herbicid glifosat, eden izmed pomembnih vzročnih faktorjev v tej epidemiji. Naprimer ribe, ki so izpostavljene glifosatu razvijejo prebavne probleme, ki so spominjajo na tiste v celiakiji.

Žita so bila včasih požeta, brez uporabe herbicidov kot je glifosat, zdaj temu ni več tako.

Vse kaže na povezavo z vseprisotno uporabo antibiotikov v “moderni medicini”, razmahnitev deficita v magneziju, deficita v selenu ter drugih stvari, ki ogrožajo neokrnjenost črevesja in omogočajo glifosatu, da postane bolj nevaren, saj lahko prodre v ohlapne spoje v malem črevesju, zaradi zgoraj omenjenih razlogov. Glifosat uniči “shikamate” poti (tako kot mikrobi detoksificirajo nesnago iz našega okolja), nato CYP450 encimi v jetrih zaradi glifosata komaj funkcionirajo, in to je pravzaprav razlog zakaj glifosat uniči naše črevesje – je zelo potenten motilec žleznega sistema.

Da, skrajšamo zgodbo: kako se torej zaščitim pred tem strupom, pred katerim je praktično nemogoče uiti?

Alfa lipoična kislina je obvezna, če se radi pregrešite, s stvarmi, ki so nedvomno okusne, vendar so polne glifosata, kot je na primer pica, brez katere si ljudje težko predstavljamo življenje.

Eden izmed razlogov, zakaj se zaščititi z Alfa lipočno kislino je, da je potrebno generirati dodatni glutotain v telesu (univerzalni telesni antioksidant), kajti s tem zmanjšamo škodo nezdrave hrane.

Prilagam študije, ki kažejo na preventivo Alfa lipočne kisline pred herbicidi oziroma pesticidi:

Preventiva pred testikularnim zmanjšanjem hormonov (steroidogeneze), zaradi pesticidov (glifosat) z Lipoično kislino in Tocoferoli

Oksidativna škoda in vnetja, zaradi pesticidov je povrnjena z lipoično kislino v podganjih možganih.

Summary
Glifosat - sistematski herbicid, ki povzroča prebavne težave
Article Name
Glifosat - sistematski herbicid, ki povzroča prebavne težave
Description
Glifosat je sistemski herbicid, ki uničuje vaše črevesje in se mu je praktično nemogoče izogniti. Kako se zaščitimo pred tem strupom?
Author
Publisher Name
Izboljšaj Počutje
Publisher Logo

Mogoče vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest